Samenwerken in de keten vergemakkelijken

Dat is waar iBarge voor staat.
13 APRIL 2022

Wij zien een binnenvaartwereld voor ons waarin opdrachtgever, schipper en bevrachter naadloos informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Met de komst van digitale technieken gaat het niet meer alleen over varen van A naar B, het gaat ook om het geven van de juiste informatie op het juiste moment. Opdrachtgevers hebben in toenemende mate behoefte aan (specifieke) informatie rondom het transport. Of het nu gaat om laad- en losvensters of actuele aankomsttijden, vandaag de dag is deze informatie gemakkelijk real-time te delen.

Het grote voordeel van digitaal samenwerken is dat alle informatie rondom het transport snel in het dossier zit. De schipper zet al de documenten in de iBarge-app, waarna de bevrachter het papierwerk achter de schermen afhandelt. Dit resulteert in een vlotte betaling van de schipper. Bijkomend voordeel is dat de schipper zijn vrijheid behoudt en niet alles zelf hoeft te regelen. Het contact dat er is tussen de bevrachter en schipper is persoonlijk contact. Het draait om de relatie. 

Modal shift versnellen door gemak

Nu de wereld na corona weer op volle toeren draait, wordt het zienderogen drukker op de Nederlandse wegen. We zijn er met zijn allen bij gebaat dat de filedruk op het wegennet afneemt. De iBarge-app kan hier op korte termijn een concrete bijdrage aan leveren. Uiteindelijk wordt het succes van een modaliteit bepaald door het gemak voor de opdrachtgever. Door digitaal te werken krijgt de opdrachtgever meer inzicht in alle processen en meer grip op vervoer over water. Dat zal een aanzuigende werking hebben op vervoer over water. 

Sector in de picture houden

Met de iBarge-app leveren wij een bijdrage aan modal shift, meer werk voor de binnenvaart. Zo dragen we als sector bij aan de overheidsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid. We kunnen samen aantonen hoe het vervoer over water groeit. Met deze manier van werken houden we de sector in de picture bij beleidsmakers en mogelijke opdrachtgevers. Juist door samenwerken in de keten kan het succes van de binnenvaart verder worden vergroot. 

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met mij op.

Marius Hakkesteegt

Business Developer

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met mij op.

Marius Hakkesteegt

Business Developer